Mari2 kita bercerita ckit malam ni ye. Cerita pasai makan. Pernah dengar pasal 'shell out'... hamba pun baru pertama kali makan kat restoren. Sebelum ni tapau makan masa family day hihi.
Kalau pernah tengok yg lauk pauk macam seafood diletakkan setompok atas meja tanpa pinggan mangkuk tu lah nama shell out haaa.. biasanya lauk2 shell out macam udang, kerang, ketam, kerang yg besar tu, pepahat, lala, sotong dan macam2 lagi lah ikut kreativiti restoren tu.
Cari punya cari, berminat pula utk ke resepi timur ni sebab review dari mereka2 yg pernah merasa amat memberangsangkan. So... buat reservation dulu kalau yg ramai tu ye sebab kedai ni kecik je. Satu lot kedai tengah. Sedangkan pengunjungnya agak ramai. Mesti semua dah baca yg telah diviralkan sebelum ni.. kedai ni antara kedai shell out yg best. Betul ke?
Betul lah tu... lain dari yg hamba makan sebelum ni, bestnya sebab ada sotong goreng tepung yg mabeles! Ketam pedas best! Udang direbus biasa dan lala serta kerang besar (tak tau nama).. ada 6 jenis lauk yg di campur satu persatu atas meja yg telah dilapik dgn alas plastik.
Service ok cuma agak lambat sikit. Mungkin sebab ramainya pengunjung.. kalau nak tau lebih lanjut.. cubalah sendiri ye, lain orang lain citarasanya kan. Yg pasti dari 5 bintang... rasanya kedai ni bole dapat 4 bintang utk masakannya sahaja hokey.
Tapi sori sesangat tak sempat nak snap apa yg di makan huhuhu... tak menyempat sebab lapor.. bolehlah google resepi timur shah alam je!
Comments
Post a Comment